radioigualada.cat

radioigualada.cat
.

dilluns, 1 de febrer del 2010

llei de cinema

com bé sabeu, al voltant de la música, però també del cinema, es mou el Subterrani, tant des del programa de ràdio setmanal com des d'aquest bloc cada vegada que hi ha una nova entrada. Així doncs, entenem important posicionar-nos respecte una llei que afecta com veurem el cinema al nostre país després que s'aprovi.

Hi ha moltes consideracions a fer sobre el contingut de la llei, però en dastacarem només algunes, que creiem que sobresurten per damunt de la resta. D'una banda creiem que ja era hora que una llei normalitzés l'ús del català al cinema. Que una llei doni la possibilitat a un ciutadà d'un país a consumir cinema en la seva llengua hauria de ser vist com un acte de normalitat. I així volem veure-ho.

D'altra banda, però, aquesta normalitat pretesa s'aconseguirà només en part si, tal i com s'evidencia en el text de la llei, no s'hi recull, per exemple, l'obligació que tots els dvd's comercialitzats al nostre país (tal i com si passarà amb el doblatge)hagin de portar l'opció dels subtítols en català.

Es perd doncs, l'oportunitat de situar, tot d'una, la normalització de l'ús de la llengua al cinema i la del consum de cinema en tota la seva dimensió.

aquest enllaç us dirigeix a una entrevista a Joel Joan, president de l'Acadèmia del Cinema Català. Compartim els comentaris i l'anàlisi que fa de la situació:
http://www.vilaweb.tv/?video=6003