radioigualada.cat

radioigualada.cat
.

dijous, 14 d’octubre del 2010

Exit through the gift shop

La peli, que ens han venut com a peli sobre Banksy, és molt més que això. Surts del cine i et ballen preguntes pel cap; que si el que hem vist és un documental de veritat o un de fals, que si el Banksy que hi apareix és realment ell, que si pot ser possible un personatge com el Guetta etc...
Crec que és un bon senyal sortir del cinema i que el cap et bulli d'interrogants. Banksy s'ha inventat un film on parla de l'art urbà, del seu dia a dia, de què implica, de com es fa i de qui el fa. Però també s'interroga sobre l'art contemporani i el lloc que en aquest hi té l'art urbà, el seu valor i l'ús que se'n fa com a mercaderia.
Un artefacte que fa més gran el seu autor. Una altra obra de Banksy (amb un altre mitjà) amb els trets amb els que fins ara l'hem conegut i pels quals l'hem valorat: amb aquest film, com en les seves accions urbanes, també interactua amb el medi i interpel·la l'especatador, que pot decidir si només mirar l'estètica del què té davant o, a més, intentar entendre el sentit que l'autor li ha volgut donar.

1 comentari:

Jairo ha dit...

Primer de tot, m'agrada Banksy. Encara que per mi sempre serà Bansky, nom molt més sonor, escolti. En 'Geta' no m'ha colat i a partir d'aquí el flim tampoc. El missatge resulta de digestió massa lleugera. Amanit i mastegat, sense espai per evacuar conclusions propies. Reconec que potser ja duia la digestió feta fa massa temps...amb l'inestimable ajuda de l'aero-red.
El millor sense cap dubte, les paraules dels coolest modernillos assistents a la geta expo. No asse falta desir nada más, com diria aquell.
Tal i com en Banksy llegeixo que ha declarat: - En resum la moralina és que a vegades no existeix la moralina.

Visca l'art urbà !! ho dic sense ironia.

Permís per a recomanar.
http://www.santiagomorilla.com
El projecte de 'la maison de la lanterne ' em va flipar. L'edifici va anar anar a terra, però la nova façana està tornant a ésser 'enmorillada ' de nou.