radioigualada.cat

radioigualada.cat
.

divendres, 22 de juliol del 2011

crònica original (i IV)

Dues hores trepidants, molt dures, acompanyant en Malik N'Dgebena en un viatge al·lucinant; així vam cloure la sisena edició de L'Original. No va ser un viatge agradable, precisament; i més amb la manera com Jacques Audiard filma l'acció, que provoca viure les sensacions del nostre protagonista gairebé com si fóssim ell. Per això ens vindrà un petit calfred la propera vegada que veiem una fulla d'afaitar, o pensarem en les seves dots profètiques si mai veiem un cabirol travessar una carretera.


Una lluita per sobreviure enmig de la violència, davant de la qual més violència sovint acaba sent l'única resposta possible: és a vida o mort, dins les quatre parets d'una presó però també més enllà, fora al carrer, on es juga una altra part de la partida, entre la misèria d'una societat que, com a dins la presó, acaba condemnant els seus habitants més desprotegits.

L'any vinent us convidarem de nou a viure quatre històries de cine, a la Pius XII d'Igualada amb L'Original, cinema a la fresca (i enguany més que mai) i de qualitat.

que passeu un bon estiu.

fins la propera!