radioigualada.cat

radioigualada.cat
.

dijous, 3 de maig del 2012

MARTÍ SALES. Ara és el moment. Breu crònica dels indis catalans

Martí Sales ha escrit un llibre d'entrevistes, a través de les quals ens explica la història de l'escena musical indi catalana, els seus origens i la seva evolució fins a l'actualitat. Dóna veu a personatges que, d'una manera o altra, formen part d'aquesta escena i ajuden a explicar-la.
Tot i que encara no l'hem llegit, sí que hem escoltat les explicacions del seu autor, i estem d'acord en els apunts que fa sobre com ha evolucionat aquesta escena musical. Aquí teniu dues mostres introductòries: el primer link us porta a una entrevista a l'autor a NÚVOL, aquesta publicació a la xarxa que fa poc que navega i que parla de cultura. En la primera resposta, Sales assenyala aquest mal costum que hi ha al nostre país, que consisteix a inflar i sobredimensionar-ho tot; costum que també ha afectat el món de la música. Trobo molt interessant aquesta manera d'entendre què passa a ca nostra i saber-ho explicar, transcendint els límits del panorama musical per explicar la realitat del país en el que aquest panorama viu. 
L'altre link us porta al vídeo de vilaweb, una entrevista amb l'autor del llibre que us pot servir d'introducció perfecta.

El llibre l'ha publicat AMSTERDAM LLIBRES.

http://www.nuvol.com/noticies/mrti-sales-i-indie-catala-ara-es-el-moment/

http://www.vilaweb.cat/musica