radioigualada.cat

radioigualada.cat
.

dimarts, 19 de juliol del 2011

crònica original (I)

La vida moderna ofereix moments d'emoció que preferiries estalviar-te, però un cop superats els acabes recordant amb un mig somriure. Emoció per no dir pànic, que és el que va sobrevolar la Pius XII deu minuts abans de les 10 de la nit, quan començaria L'Original 2011. L'ordinador que havia de reproduir la pel·lícula es va negar en rodó a avançar més enllà del menú principal i vam haver de reaccionar ràpidament: al cap de cinc minuts ja teníem un parell d'ordinadors suplents i a les 10 en punt facturàvem les maletes i sèiem al costat del George Clooney, disposats a travessar els Estats Units les vegades que fos convenient.

La travessia frenètica tenia poc a veure amb un viatge turístic d'estiu i en canvi ens obligava a presenciar amb un nus a l'estómac sempre la mateixa escena: En Clooney comunicant a un treballador que l'empresa el despatxava, que el feien fora, ja no el necessitaven, se'n podia anar cap a casa. Aquesta és la feina del nostre protagonista, ser qui comunica les males notícies i intentar alleugerir la sotragada.

El nostre company de vol viu sense que l'afectin els drames que li passen per davant, convençut de la seva manera de viure, baixant a la terra només quan cal i enlairant-se de nou per viure als núvols, vivint una vida sense lligams i sense gaire temps per pensar en res. Però s'acosten canvis... i vénen de terra.

Perdre la feina als Estats Units pot semblar encara més dramàtic que en qualsevol altre indret d'aquest món capitalista que ens és conegut i familiar. Potser no som tan lluny del què aquí s'hi explica. Entre el dramatisme i l'humor, Up in the air ens parla de relacions humanes, de reaccions humanes, a peu de terra o a 10.000 metres.


Avui dimarts, segona jornada de L'ORIGINAL 2011
A les 22h. a la Plaça Pius XII d'Igualada
The ghost writer
de Roman Polanski
any 2010
versió original en anglès i subtítols en català